Stresscounseling

Wat is stresscounseling

Stress Counseling is coaching op stressreductie. Ieder onderwerp dat jou stress bezorgt is geschikt voor stress counseling. Je hulpvraag kan heel specifiek zijn, maar ook wat breder. Je ondervindt bijvoorbeeld problemen in de relatie met een collega of familielid, voelt je erg onder druk staan op je werk of hebt moeite een goede balans te vinden.

Bij Stress Counseling gaan we op zoek naar wat jou precies strest en waarom. Daarbij maken we onderscheid tussen wat je wel en niet kunt veranderen. Met dat inzicht kun je vervolgens zaken anders aanpakken. Veel van wat wij als stress ervaren heeft te maken met negatieve ervaringen en emoties uit het verleden. Met name door ervaringen in onze jeugd ontwikkelen we gedachtenpatronen die ons op den duur vooral in de weg zitten. Vaak weten we dit ook zelf wel, maar lukt het niet om zo’n patroon te doorbreken.

Stress Counseling helpt je je mogelijkheden te onderzoeken en tot oplossingen te komen die bij jou passen, zodat er weer ruimte komt voor verandering en groei.