BGN-gewichtsconsulent

Wat is een BGN-gewichtsconsulent en wat heeft u als klant hieraan?

Het beroep van gewichtsconsulent is een vrij beroep. Dit houdt in dat iedereen zich gewichtsconsulent mag noemen. Toch is de ene gewichtsconsulent de andere niet is er veel verschil in kwaliteit van de diensten. Een goede gewichtsconsulent is aangesloten bij BGN. Ook voor Praktijk Gezond Genieten heb ik ervoor gekozen om mij aan te sluiten bij BGN.

Wat maakt een BGN-gewichtsconsulent nu anders dan een gewichtsconsulent, voedingsdeskundige enz. Hieronder zal ik uitleggen wat de BGN inhoudt.

Wat is BGN?

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) is de overkoepelende beroeps- en belangenorganisatie voor gewichtsconsulenten in Nederland. De BGN draagt bij aan gezondheid en vitaliteit in Nederland door het waarborgen van een vakkundige en persoonlijke dienstverlening. De BGN streeft naar een kwalitatief hoogwaardige uitoefening van het beroep. Om de kwaliteit van de vak uitoefening te garanderen hanteert de BGN lidmaatschapseisen en richtlijnen voor de uitoefening van het beroep. Ook is er een beroepscode opgesteld en is er een klachtenregeling voor consumenten

Als BGN-gewichtsconsulent dien je:

  • In het bezit te zijn van een geldig diploma gewichtsconsulent
  • Te werken volgens de richtlijnen goede voeding van de gezondheidsraad
  • Te voldoen aan verplichte nascholing eis zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied

Daarnaast geldt er voor een BGN-gewichtsconsulent tevens een verbod op de verkoop van afslankproducten / maaltijdvervangers.